In de Volkskrant van 2 april 2011 staat een artikel onder de kop: “De PVV wil meer agenten, maar niet in Den Haag.”

“Door bezuinigingen en een landelijke herverdeling van de politiesterkte verliest het regiokorps Haaglanden circa 200 agenten (130 fte’s),” zo meldt het bericht. De gemeenteraad nam een motie van D66 aan waarin de Tweede en Eerste Kamer worden opgeroepen de ingreep van minister Opstelten ongedaan te maken. De PVV stemde tegen de motie. PVV-raadslid Arnoud van Doorn verklaart dit stemgedrag van zijn partij alsvolgt: “Het is niet anders. De bomen groeien niet meer tot in de hemel. Wij zijn de restanten van jarenlang links wanbeleid aan het opruimen.”

Om te bewaren, lijkt me zo. In het artikel wordt beschreven hoe de PVV allerlei uitingen doet over de onveiligheid in Den Haag. Men noemt de stad bijvoorbeeld “Europese Roofstad Den Haag”. Maar opkomen voor het behoud van het aantal agenten in de stad is er niet bij. Het is allemaal natuurlijk de schuld van links, zoals gewoonlijk. De PVV is nergens zelf verantwoordelijk voor. Overigens was de VVD burgemeester Van Aartsen een stuk flinker dan de PVV. Hij vindt de bezuigingsmaatregel “zuur, wrang en onrechtvaardig”.

Van Doorn twitterde na afloop van de stemming over de motie: “Zo, D66 door PVV en VVD tot op de enkels afgebrand en huilend in de hoek gezet. Snel over tot de orde van de dag!” Het agressieve taalgebruik kennen we inmiddels al een hele tijd maar het blijft agressief taalgebruik. En met de mond het ene blijven beleiden maar in de praktijk het andere doen wordt zo langzamerhand sinds de PVV de VVD/CDA colatie steunt ook hoe langer hoe meer praktijk. En dat van een partij die het alsmaar heeft over een Haagse elite die iets heel anders doet dan wat het volk wil.

Advertenties