Afgelopen week zijn de Euro landen het eens geworden over nieuwe steun aan Griekenland in de vorm van een nieuwe lening. Afgelopen vrijdag leek het te gaan om 109 miljard waarvan private banken en andere financiele instellingen in totaal 50 miljard voor hun rekening zouden moeten nemen. Maar vandaag lijkt het erop dat Rutte de enige is die van 109 miljard uitgaat en dat het om 159 miljard gaat, dus de 50 miljard van de banken zouden bovenop de 109 miljard komen.

In ieder geval, het is interessant om precies te volgen hoe de PVV hierop gaat reageren. Er mocht geen Euro meer naar Griekenland van de PVV en de gedoogsteun aan het kabinet Rutte zou er wel eens door onder druk komen te staan.

Nu twittert Wilders vrolijk: “Grieken blij, Rutte en De Jager blij, gedoogpartner PvdA blij: 109 miljard euro extra voor de Grieken. Maar einde euro komt dichterbij.”

Ja, aardig gevonden, dat “gedoogpartner PvdA”, maar dat is niet wat we willen weten. Ik zou graag willen weten wat de PVV nu gaat doen. De PVV heeft het kabinet Rutte tenslotte in het zadel geholpen, niet de PvdA.

Advertenties