Nieuws in beeld

Prachtige foto van protest tegen Assad in Syrië, via Joop.nl.

Presidents-/premiersvrouwen hebben hun eigen programma tijdens de G8 in Washington. De nieuwste First Lady, de vrouw van de nieuwe Franse president Holande (vijfde van links) lijkt er maar verloren bij de staan. Prachtig beschreven door Frans Aarsman in de Volkskrant van 25 mei jongstleden. Zie hier.

Indiase leger baant zich een weg door de Zojila Pas in de Himalaya, april 2012.

Muren die in Bagdad zijn opgetrokken om bevolkingsgroepen van elkaar te scheiden (Christenen van Moslims, Moslim met verschillende geloofsovertuigingen onderling).

Schaatsen in Nederland anno februari 2012.

Benetton reclame November 2011. Vanwege kritiek van het Vaticaan is de rechter poster uit de campagne verwijderd.

Sneeuw in New York Central Park, eind oktober – begin november 2011.

Op donderdag 20 oktober 2011 werd Khadafi gedood. Deze foto is gemaakt in Sirte, het laatste bolwerk waar Khadaffi uiteindelijk gevonden werd.

Vandaag 27 augustus 2011 bereid New York zich voor op de orkaan Irene. In 1960 heeft de orkaan Donna al eens voor wateroverlast gezorgd in het centrum van New York City.

Foto in de Volkskrant van 23 juli 2011 bij een artikel over het klimaat. In het artikel worden mogelijke verklaringen gegeven voor het feit dat in de trend van de opwarming van de aarde al enige jaren een stilstand is te zien. Voor de “klimaat ontkenners” is dit aanleiding om te ontkennen dat er sprake is van een door de mens gestimuleerde opwarming van de aarde. Uit het Volkskrant artikel blijkt eerder dat er ook andere verklaringen zijn voor die stilstand waardoor die stilstand eerder tijdelijk lijkt te zijn. De foto is genomen na een sneeuwstorm in New York in december 2010.

Ik heb helemaal niets met die krant of dit soort bladen, maar dit vind ik dan wel weer een afscheid in stijl na 168 jaar. “Thank you and Goodbye”, simpel.
Het Britse blad News of the World stopte op 10 juli 2011, hiertoe gedwongen door de eigenaar Rupert Murdoch nadat er allerlei onthullingen waren gedaan over afluisterpraktijken van journalisten van de krant, onder andere van de voice mail van de mobiele telefoon van een 12 jarig meisje dat vermist werd en dat al vermoord was terwijl men vanwege het signaal van de mobiele telefoon dacht dat ze nog in leven was.

Srebrenica (Volkskrant 30 mei 2011, n.a.v. arrestatie Mladic)

Grimsvötn vulkaan op IJsland (The Atlantic, 21 mei 2011 – click op foto voor meer)

Dit is een foto van Osama Bin Laden en familie, blijkbaar (volgens websites) op een vakantie trip in Zweden in 1971. De mooiste versies van deze foto zijn die zoals deze, waarop geen enkele markering staat om aan te geven wie Osama is. Gewoon een bijzondere groep kleurrijke, vrolijke mensen in typische jaren ’70 kleding voor een grote roze Amerikaanse Cadillac. Helemaal niets dat op enig fundamentalisme of anti-Westers fanatisme duidt. Je vraagt je af waar het is mis gegaan met de wereld.

Advertenties